Μια πρώτη γνωριμία μαζί μου

Μια πρώτη γνωριμία μαζί μου

aboutMeΓεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα όπου ζω με την οικογένειά μου και διατηρώ το γραφείο μου. Συνεργάζομαι με ΜΚΟ παρέχοντας υπηρεσίες τηλεφωνικής συμβουλευτικής κυρίως σε γονείς και με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως σύμβουλος στήριξης και συντονισμού μεταπτυχιακών φοιτητών κατά την πρακτική τους άσκηση σε φορείς Ψυχικής Υγείας. Επιπλέον συνεργάζομαι με σχολεία, διοργανώνοντας ομάδες ψυχοεκπαίδευσης γονέων. Έχω εργαστεί σε πλαίσιο δημόσιας παροχής ψυχικής υγείας προσφέροντας συνεδρίες διαζώσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής με κύρια θεματολογία την κακοποίηση και την οικογενειακή δυσλειτουργία. Επιπλέον, έχω εργαστεί αρκετά χρόνια στον τομέα οργάνωσης και στρατηγικού σχεδιασμού για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών.

Η εκπαίδευση λειτούργησε για μένα ως ένας πολύ σημαντικός σταθμός προσωπικής ανάπτυξης. Η αναγνώριση πολυποίκιλων ενδιαφερόντων και η συνεχής αναζήτηση νέας γνώσης και εμπειρίας, με οδήγησε σε ένα δυναμικό και ιδιαίτερο «ακαδημαϊκό ταξίδι»   Οι αρχικές μου σπουδές ξεκίνησαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία. Στη συνέχεια απέκτησα ένα μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ένα ΜΒΑ στο ALBA Business University και κατέληξα στο χώρο της συμβουλευτικής ολοκληρώνοντας το Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, Υγεία και Εργασία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιπλέον μετεκπαιδεύτηκα στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο. Στη μονάδα οικογενειακής θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) επιλέχθηκα ως ειδικευόμενη στη συστημική οικογενειακή θεραπεία και συνδυάζοντας τις αρχές του προγράμματος μαζί με την αναζήτησή μου στο χώρο της υπαρξιακής φαινομενολογικής ανάλυσης (Daseinsanalysis), από όπου και εποπτεύομαι, διαμόρφωσα τη βασική μου προσέγγιση στην ανάλυση και συμβουλευτική. 

Μέσω της προσωπικής μου ανάλυσης, στον ίδιο χώρο της υπαρξιακής φαινομενολογικής κατεύθυνσης είδα καθαρά πώς πέραν των όποιων τεχνικών και θεωρητικών γνώσεων, η συμβουλευτική συνάντηση λειτουργεί μόνο με μια ευρύτητα καρδιάς και νου και με ένα λόγο που δεν στηρίζεται και εγκλωβίζεται στα στεγανά της ψυχιατρικής και της ψυχολογίας. Ασκώντας το επάγγελμα της συμβούλου-αναλύτριας ιδιωτικά, αναγνωρίζω τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου και τη δυνατότητα να φωτιστούν νέες προοπτικές και επιλογές μέσα από μια ασφαλή αλληλεπίδραση, αποδοχής και κατανόησης.